Το 450 Φαρενάιτ αλλάζει μορφή!

Η δημιουργία του εντύπου του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών πραγματοποιήθηκε το 2006, βασισμένη στην ανάγκη των ανθρώπων του Συλλόγου,  να συντάσσουν λόγο στον ανοιχτό χώρο του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών.

Η λογική της σύνταξης, της στοιχειοθέτησης, της αρθρογραφίας και της αποτύπωσης θεματικών ενοτήτων προκάλεσε τη διαμόρφωση τριών τευχών, το καθένα από τα οποία προσπάθησε να απλωθεί σε ποικίλα πολιτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα. Η διαμόρφωση των τευχών ( το στήσιμο της ύλης, η συλλογή χορηγιών), έγινε εξ ολοκλήρου από φοιτητές και μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών, καθιστώντας την παρακολούθηση της δημιουργίας- γένεσης ενός εντύπου γοητευτική, ενισχύοντας την δημιουργικότητα και το προβληματισμό του καθένα μας.

Κυρίαρχη θέση στην πρωτοβουλία του εντύπου να εξελίξει την πολιτική συζήτηση στα πλαίσια του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών, απέκτησαν οι Συναντήσεις Πολιτικής και Ιστορίας, που διεύρυναν τους γνωστικούς ορίζοντες του τμήματος δίνοντας στο καθένα από εμάς την ευκαιρία να ασχοληθούμε με ζητήματα έξω από την καθεαυτό προοπτική των μαθημάτων, έξω από τις αίθουσες μαθημάτων, στο Χώρο του Συλλόγου όπου όλοι μπορούμε να βρεθούμε σε πιο χαλαρές στιγμές. Οι Συναντήσεις επίσης, φιλοδοξούν να πραγματώσουν την έννοια και τη πρακτική της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, όπου καθηγητές και φοιτητές συναντιούνται και συνεργάζονται, όπου φοιτητές, μαζί, δημιουργούν συλλογικές μορφές που βασικά, τους εκφράζουν.

Το έντυπο ωστόσο αλλάζει μορφή!

Πολλές φορές, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες ως προς την δημιουργία ενός έντυπου μέσου κοινοποίησης των ιδεών μας, πόσο μάλλον σε μια εποχή, που κυρίαρχη θέση και ρόλο κατέχει η ηλεκτρονική μορφή ενημέρωσης. Έτσι κρίναμε απαραίτητη τη προσωρινή μας μετάβαση σε μια νέα μορφή ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Φαρενάιτ, που θα πλαισιώσει τις ήδη υπάρχουσες σελίδες του Συλλόγου Φοιτητών (sfpe.wordpress.com) και της Οικολογικής Ομάδας (greenia2008.wordpress.com)

Η λογική της νέα έκδοσης του εντύπου 450 βαθμοί Φαρενάιτ, έρχεται να πατήσει ακριβώς στην ίδια φιλοσοφία που λειτούργησε και λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των ανθρώπων που θα παιδευτούν με την διαδικασία  της αρθρογραφίας, της σκιτσογραφίας και γελοιογραφίας, της σύνταξης και της έκθεσης στο δημόσιο λόγο.

Προς αυτή τη κατεύθυνση κάθε πρώτη (1) του μήνα, φοιτητές- μέλη του Συλλόγου θα συναντώνται στο χώρο του Συλλόγου, ώστε να συνδιαμορφώνουν την θεματική του κάθε τεύχους, συμβάλλοντας ο καθένας με νέες ιδέες και οπτικές. Σε αυτή τη τακτική συνάντηση τα ενδιαφέροντα του καθένα θα παρουσιάζονται, ώστε να εμπλουτίζεται το περιεχόμενο του περιοδικού σε μια προσπάθεια να απλωθεί η ύλη σε όλα τα επίκαιρα και μη ζητήματα, πάντα με σεβασμό προς τα μέλη και τους πολιτικούς χώρους που απαρτίζουν το Σύλλογο Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών.

 Στις δεκαπέντε, 15 του κάθε μήνα θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του εντύπου 450 βαθμοί Φαρενάιτ, τα νέα κείμενα, ενυπόγραφα από το καθένα και εγκεκριμένα από τη συνάντηση της Συντακτικής ομάδας του Περιοδικού και θα δίνει την δυνατότητα του καθενός από εμάς να διαβάζει ανά πάσα στιγμή το υλικό της συντακτικής ομάδας. Τα στοιχεία του κάθε τεύχους θα παραμένουν στο κύριο περιβάλλον της ιστοσελίδας για ένα μήνα όπου και θα διαμορφώνεται το νέο τεύχος, ενώ λόγω της ηλεκτρονικής μορφής θα δίνεται στο καθένα η ευκαιρία να διαβάζει το υλικό από τα προηγούμενα τεύχη.

Στόχος της συντακτικής ομάδας είναι, ο καθένας από εμάς να πραγματευθεί με όλα εκείνα ζητήματα πολιτικής και πολιτισμού που να προκαλέσει μια εντατικότερη προσέγγιση του ρόλου του πολιτικού επιστήμονα. Επιπλέον, μέσα από τη συλλογική ανταλλαγή απόψεων και ιδεών έρχεται να πλαισιωθεί η ανάγκη μας, να συναντιόμαστε με ανθρώπους με ανησυχίες όμοιες με τις δικές μας και από κοινού να συμβάλουμε στην εξέλιξη της πολιτικής στο χώρο του Πανεπιστήμιου. Η διαδικασία διαμόρφωσης και σύνταξης πολιτικού λόγου έρχεται να απαντήσει ακριβώς στην ανάγκη εξέλιξης της θεωρητικής μας κατάρτισης, σε μια άμεση παρέμβαση στα καθεαυτό πολιτικά πεπραγμένα.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, καλούμε το καθένα που ενδιαφέρεται να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή να συμμετάσχει στη πρώτη μας συνάντηση στη 1 Απρίλη στα Γραφεία του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών, ώρα 12:00

Advertisements
Published in: on Μαρτίου 24, 2009 at 5:57 μμ  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το 450 Φαρενάιτ αλλάζει μορφή!  
Αρέσει σε %d bloggers: